088-0286000

Opleidingen en trainingen voor heftrucks en intern transport materieel

Om de veiligheid in uw organisatie maximaal te waarborgen is het belangrijk om er voor te zorgen dat uw medewerkers gecertificeerd zijn voor het gebruik van heftrucks en ander intern transport materieel. 

Om u en uw medewerkers te helpen aan voldoende kennis en vaardigheden bieden wij verschillende BMWT gecertificeerde opleidingen, trainingen en e-learnings aan. Met de juiste opleiding zorgt u ervoor dat uw werknemers deskundig en veilig de interne transportmiddelen kunnen gebruiken waarmee u de kans op ongevallen verkleint.

Grobeco Veiligheid opleiding

Arbobesluit

Uit onderzoek blijkt dat het grootste aantal ongelukken met heftrucks worden veroorzaakt door onvoldoende kennis, het niet opvolgen van veiligheidsvoorschriften en/of onvoldoende technisch onderhoud aan het materieel. In artikel 7.17c lid 1 van het Arbobesluit staat dat werkgevers er verantwoordelijk voor zijn dat: "Mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving worden bediend door werknemers die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten". Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om de kans op ongelukken in uw bedrijf te verminderen.

Inhoud heftruck opleiding

De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte gevolgd door praktijkopdrachten. De cursisten leren over de werking en het gebruik van heftrucks en interne transportmiddelen en de veiligheidsvoorschriften die daarop betrekking hebben. Na de opleiding zijn de cursisten bekwaam om de heftruck of andere interne transportmiddelen op een verantwoorde wijze te gebruiken. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt elke cursist een certificaat. Het is ook mogelijk om de opleiding op locatie te laten geven door Grobeco.

Wanneer u meer informatie wilt over de opleidingen die wij aanbieden neem dan contact op met een van onze adviseurs.