088-0286000

Heftruck en intern transport opleiding

Waarom een opleiding om een heftruck te mogen besturen, vraagt u zich af? Mijn medewerkers rijden toch al jaren op die heftruck?

Arbobesluit
De grootste aantal ongelukken met heftrucks worden veroorzaakt door onvoldoende kennis, het niet opvolgen van veiligheidsvoorschriften en onvoldoende onderhoud van de machine. Ook staat in het Arbobesluit in lid 1 van artikel 7.17c dat werkgevers er verantwoordelijk voor zijn dat: "Mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving worden bediend door werknemers die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten". Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers over voldoende kennis en vaardigheden beschikken en op deze manier de kans op ongelukken in uw bedrijf verminderd.

Inhoud opleiding
De opleiding bestaat uit theorie in combinatie met praktijkopdrachten. De cursisten leren meer betreft de werking, het gebruik en de veiligheidsvoorschriften rondom heftrucks en intern transportmiddelen. Na de opleiding zijn zij bekwaamd om de heftruck of andere intern transportmiddelen op een verantwoorde wijze te gebruiken. Elke cursist ontvangt een certificaat na het succesvol afronden van de opleiding. Het is ook mogelijk om de opleiding op locatie te laten geven door Grobeco.

Voor meer informatie over de opleidingen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.